Pijnbestrijding

Duizenden mensen in Nederland gebruiken onze TENS-apparaten en dat is niet voor niets. Het betreft een natuurlijke, doeltreffende en veilige manier om acute en chronische pijn te verlichten. Vrijwel alle pijnklachten kunnen met TENS effectief behandeld worden en dit draagt bij aan het verbeteren van levenskwaliteit.

Pijn is een persoonlijke beleving. Iedereen ervaart het anders. Een zenuwstimulator geeft, door middel van op het lichaam geplaatste elektroden, via de huid elektrische pulsen aan de zenuwen door. Hierdoor worden de zenuwen afgeleid van de aanwezige pijnprikkels, waardoor er minder pijnsignalen aan de hersenen doorgegeven worden. Bovendien wordt het lichaam aangezet endorfine te produceren, waarvan een pijnstillende werking uitgaat.

Het grote voordeel van TENS is dat u dit toestel eenvoudig thuis kunt gebruiken. TENS heeft geen bijwerkingen (m.u.v. huidirritatie door het gebruik van elektroden) en langdurig gebruik is niet schadelijk of gevaarlijk. TENS werkt niet verdovend of versuffend in tegenstelling tot veel sterke pijnstillers.

Voorschrijvers en verzekeringen

TENS kan worden voorgeschreven bij chronische pijnklachten en pijnsyndromen. De huisarts kan een doorverwijzing geven naar een ziekenhuis. Zij beschikken over een ‘pijnpoli’, waar verschillende specialisten werkzaam zijn. Na het doorlopen van een succesvolle proefperiode kan de aanvraag rechtstreeks naar ons toegestuurd worden. Bij bepaalde zorgverzekeraars mag ook een fysiotherapeut of een huisarts TENS voorschrijven. TENS wordt in veel gevallen volledig vergoed en datzelfde geldt ook voor de bijbehorende gebruiksartikelen. Wij kunnen u hierover nader informeren.

TENS toepassingen

TENS heeft als doel om pijnverlichting te bieden en heeft daarmee geen invloed op de oorzaak van de pijn. Het is daarom goed om via een specialist te weten wat u kunt doen tegen de oorzaak van de pijn.

Met TENS kunt u dan de pijn bestrijden. Er zijn echter situaties waar er niet altijd iets te doen is tegen de oorzaak. Hierbij kan TENS als nog pijnverlichting bieden. En we willen u graag meer informeren over deze toepassingen.

Gebruiksartikelen TENS

Bij zowel de iPulz als de mamaTENS horen additionele gebruiksartikelen.

Belangrijke gebruiksartikelen zijn de elektroden. Bij TENS worden elektroden op de huid geplaatst. Iedereen heeft een ander huidtype: sommige mensen hebben bijvoorbeeld een overgevoelige huid of veel last van transpiratie. Om deze redenen hebben wij veel verschillende soorten TENS-elektroden in ons assortiment.

Producten

Bekijk onze producten voor pijnbestrijding en de benodigde gebruiksartikelen.

Bel ons!

+31 (0) 412 640 690

Menu
Vergelijk Producten