Slechtziend

We spreken over slechtziendheid als het gezichtsvermogen sterk verminderd is en hier ook niets (meer) aan te doen is. Met onze hulpmiddelen geven we mensen met een visuele beperking vrijheid en zelfstandigheid terug. U bent weer in staat om te kunnen lezen, foto’s te bekijken, hobby’s uit te oefenen of computerwerk te verrichten.  Ons aanbod bestaat uit beeldschermloepen, elektronische handloepen en voorleesapparaten.

Meestal komt slechtziendheid door een ziekte die delen van het netvlies of oogzenuw beschadigt. Een aantal voorbeelden zijn glaucoom of staar. Wettelijk is vastgesteld dat we pas officieel spreken over slechtziendheid als u een gezichtsscherpte heeft van maximaal 30% of een heel klein gezichtsveld.

Er zijn veel verschillende vormen van slechtziendheid. Sommige mensen kijken door een koker of zien juist een donkere vlek midden in hun zicht. En anderen zien alleen wat recht voor ze staat, maar niks aan de zijkant.

In Nederland zijn circa. 350.000 mensen blind of slechtziend en wereldwijd hebben 285 miljoen mensen een visuele beperking. Helaas blijkt uit onderzoek dat dit aantal in 2020 fors oploopt. De oorzaken zijn onder andere meer vergrijzing maar ook ziektes als diabetes treffen veel jonge mensen. Naar verwachting ligt in 2020 het aantal in Nederland rond 380.000.

Hulpmiddelen voor slechtzienden

Het leven voor mensen met een visuele handicap kan met een aantal hulpmiddelen aangenamer worden gemaakt. We horen vaak van gebruikers dat ze weer een stukje vrijheid en zelfstandigheid hebben teruggekregen. Wij bieden diverse producten aan: beeldschermloepen, elektronische handloepen en voorleesapparaten. Het gaat stuk voor stuk om innovatieve en gebruiksvriendelijke producten die gebruikers in het dagelijks leven kunnen helpen.

Voorschrijvers en verzekeringen

U komt in aanmerking voor een beeldschermloep, een elektronische handloep of een voorleesapparaat wanneer er bij u een dusdanige mate van slechtziendheid is geconstateerd. In vrijwel alle gevallen worden de kosten volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. De hulpmiddelen moeten daarvoor wel worden voorgeschreven door een deskundige die door uw zorgverzekeraar wordt erkend. Afhankelijk van het soort hulpmiddel kan dit een behandelend (oog)arts zijn of een regionale instelling zoals Koninklijke Visio of Bartiméus.

Bel ons!

+31 (0) 412 640 690

Menu
Vergelijk Producten