Koninklijke Visio Breda organiseert ‘informatiemarkt slechtziend- en blindheid’

Slechtziende- en blinde mensen en anderen die met visuele beperkingen te maken hebben, zijn van harte welkom op de informatiemarkt bij Visio Revalidatie & Advies aan de Heerbaan te Breda, op 5 oktober 2019. Met verschillende organisaties, waaronder de Oogvereniging, leveranciers van hulpmiddelen zoals Van Lent Systems en Koninklijke Visio, wordt deze uitgebreide informatiedag met en voor mensen met een visuele beperking georganiseerd. De focus ligt op deze dag met name op de volgende onderdelen:

Ontdekken

Het wordt een dag waar voor mensen met een visuele beperking van alles te ontdekken valt. De dag draait om de persoon met de visuele beperking zelf. We gaan ervaringen uitwisselen, kennis delen, workshops geven en diensten en producten presenteren. Zo hopen we op de kaart te zetten wat er voor mensen met een visuele beperking te krijgen is en wat er zoal te beleven is in Breda en omgeving.

Toegankelijke stad

Nu Breda door de Europese Commissie is uitgeroepen tot meest toegankelijke Europese stad, is het de hoogste tijd om ook de mogelijkheden voor slechtziende en blinde mensen goed op de kaart te zetten. Dat doen we met deze informatiemarkt, waarmee de organisatoren tevens een voorschot op de Week van de Toegankelijkheid, die twee dagen later begint, is.

Workshops

Op de informatiemarkt worden verschillende workshops gehouden, bijvoorbeeld over sporten met een visuele beperking, revalidatiemogelijkheden, stoelmassage en over slechtziend bergbeklimmen (Blind naar de top). Ook zijn er slimme domoticaproducten en hulpmiddelen te zien en uit te proberen.

Met een historie van meer dan dertig jaar heeft Van Lent Systems zich ontwikkeld tot een belangrijke leverancier van medische hulpmiddelen en deze expertise zult u bij de Informatiemarkt ook terugvinden. Zo zal Van Lent aanwezig zijn met oplossingen in de vorm van beeldschermloepen, elektronische handloepen en voorleesapparaten. Onze collega’s zullen ook ter plekke graag uitleg geven over onze apparaten en en hun mogelijkheden.

Vooraf aanmelden voor deze informatiemarkt is niet nodig.

Voor meer informatie over de Informatiemarkt kunt u bellen met Visio Revalidatie & Advies op nummer 088 – 585 87 00 of mailen naar breda@visio.org.
Voor meer informatie over Van Lent Systems verwijzen wij u graag naar onze website vanlentsystems.com .

 

Graag tot ziens op de informatiemarkt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Vergelijk Producten